ZUHAIR MURAD

Zuhair Murad – 20 de ani de carieră

Astăzi este unul dintre cei mai cunoscuți creatori de modă din lume, creațiile sale vestimentare fascinând printr-o combinație între universul luxos din moda franceză și strălucirea amețitoare a orientului. Cele mai faimoase actrițe îi poartă cu mândrie rochiile, strălucind la cele mai importante evenimente mondene, de la Oscar, la Grammy și până la premiile Goya din Spania. Broderii unice, cu efect  de tatuaj, aplice strălucitoare din cristale și pietre prețioase și modele originale, toate împreună fac ca rochiile lui Zuhair Murad să fie unice.

Secretul lui provine din admirația profundă pe care o are pentru silueta feminină, pentru formele sale, astfel că, prin fiecare creație a sa încearcă să pună în valoare aceste forme.

Dar nu a fost dintotdeauna așa. Zuhair Murad s-a născut la Beirut, Liban, în anul 1971. Încă din copilărie era fascinat de lume modei, începând să deseneze rochii la zece ani.  În adolescență a reușit să plece la Paris, unde a urmat cursuri de artă, desen, stil și confecții.

În anul 1997, la 26 de ani, s-a întors în Beirut și a deschis primul său magazin.

În 1999 a participat la importante parade de modă de la Roma. Magia și originalitatea creațiilor sale îl fac rapid faimos, devenind unul dintre cei mai apreciați designeri, în Italia.

În 2001 a participat în deschiderea festivalului de modă de la Roma. Tot în anul 2001 face marele salt, prezentându-și colecția de Haute Couture la Săptămâna Modei de Haute Couture din Paris, câștigând admirația presei internaționale și devenind faimos în întreaga Franță.

În 2002 își prezintă colecția de pret-a-porter la Săptămâna Modei din Milano, având un succes răsunător și fiind lăudat de presa de specialitate din întreaga lume.

În anul 2006 a început o colaborare fructuasă cu o multinațională cunoscută din industria modei spaniole, Mango, pentru care a creat o colecție completă de haine de petrecere, care s-a vândut în exclusivitate doar în magazinele Mango.

În anul 2007 Zuhair Murad și-a deschis primul său magazin din Paris “Maison de Couture”, în centrul Triangle d’Or, pe “François 1er” Street. La parterul magazinului din Paris sunt expuse colecțiile de zi, în timp ce la etaj sunt expuse colecțiile Haute Couture și rochiile de mireasă. Tot acolo are un atelier de lucru și un birou, ca o extensie a magazinului.

În anul 2012 Zuhair Murad a creat o colecție aparte de haine de petrecere și rochii de mireasă pentru cunoscuta firmă spaniolă, Rosa Clará, colecție care s-a vândut în magazinele lor exclusiviste din lumea întreagă. Astăzi acest brand a devenit un imperiu de succes în lumea modei, în plină expansiune, comercializând și poșete și pantofi.

Tot în anul 20212 Casa de Modă Zuhair Murad s-a mutat într-o clădire nouă, de 11 etaje, din Gemmayze, în centrul Beirutului. Majestuasa clădire cu spații de birouri este sediul casei de modă Zuhair Murad, incluzând și birouri pentru designeri, creatori de modele, croitori și experți în broderie. Este prectic locul de suflet al lui Zuhair Murad.

În anul 2014 a inaugurat magazinul său de rochii de mireasă, situat tot în clădirea de 11 etaje din Beirut, unde își expune și vinde rochiile de mireasă.

În anul 2015, Zuhair Murad și-a deschis al doilea magazin din Paris, situat de această dată pe Pierre Charron, la etajul 4, cu o suprafață de 400 mp, decorat cu lemn și sticlă.

Astăzi Zuhair Murad este un nume de referință în lumea modei, cele mai faimoase fotomodele și actrițe de la Hollywood, femei din înalta societate, prințese din întreaga lume, purtând creațiile sale. Are cliente multe și selecte pe cinci continente.

 

Reclame