VERA WANG

 

Vera Wang – preferata mireselor

Vera Ellen Wang s-a născut în data de 27 iunie 1949, în New York, fiind de origine chineză.

Părinții ei s-au născut în China și au emigrat în America la mijlocul anilor 40. Mama ei, Florence Wu, a lucrat ca traducător pentru Națiunile Unite, iat tatăl ei, Cheng Ching Wang deținea o companie de medicamente. Vera mai are un frate mai tânar, Kenneth.

A absolvit  The Chapin School în anul 1967 și a făcut facultatea la Paris, obținând o diplomă în istoria artelor la colegiul Sarah Lawrence.

Wang a început să facă patinaj pe gheață la vârsta de 8 ani. În liceu l-a avut partener la acest sport pe James Stuart și au participat , în anul 1968 la U.S. Figure Skating Championships. A apărut în revista Sports Illustrated la rubrica Faces in the Crowd în numărul din ianuarie 1968.

Când nu s-a calificat pentru echipa olimpică a Americii, a intrat în industria modei. Wang încă adoră să patineze.

În anul 1970 Wang era senior editor la secțiunea de modă a revistei Vogue, dar a părăsit acest job după ce a fost refuzată pentru postul de editor șef și i s-a alăturat echipei lui Ralph Lauren, ca designer șef.

Wang a creat rochii de mireasă pentru multe persoane publice printre care: Chelsea ClintonKarenna Gore, Ivanka TrumpCampbell Brown, Alicia KeysMariah CareyVictoria BeckhamAvril LavigneJennifer LopezJennifer GarnerSharon StoneSarah Michelle GellarHilary DuffUma ThurmanHolly HunterKate Hudson, Khloe Kardashian și Kim Kardashian. De asemenea a creat ținute de seară pentru Michelle Obama.

Tot ea a creat și costume de scenă pentru patinatorii Nancy KerriganMichelle Kwan și Evan Lysacek. Câștigătoarea medaliei de argint Nancy Kerrigan a purtat o creație unică a Verei Wang la Olimpiada din 1994..

În 23 octombrie  2001 a fost lansată cartea ei, Vera Wang – despre nunți.

În iunie 2005 a câștigat premiul Designerul Feminin al Anului la CFDA (Council of Fashion Designers of America).

În 27 mai 2006 Wang a primit premiul André Leon Talley Lifetime Achievement Award de la Savannah College of Art and Design.

Wang a fost inclusă în U.S. Figure Skating Hall of Fame în 2009, și a fost apreciată pentru contribuția ei la acest sport, ca designer de costume.

La 20 de ani după ce și-a deschis pimul ei magazin de rochii de nuntă, Wang a fost premiată la Arts Award de către Asociația Asiatică-Americană Harvard-Radcliffe.

Rochiile de seară ale Verei Wang au fost purtate de vedete precum Viola Davis, Sandra Bullock, Sofia Vergara, la multe evenimente importante precum Oscar, Emmy Awards, Academy Awards.

 

Reclame