Primul muzeu din Franța dedicat modei se va deschide la Paris

În Paris se va deschide primul muzeu din Franța dedicat modei, iar pentu ca acest lucru să poată deveni posibil, Chanel va dona 6 milioane de dolari. Primăria Parisului în parteneriat cu Chanel va construi acest spațiu dedicat modei în interiorul Palais Galliera

Palais Galleria este deja considerat Muzeul Modei din Paris, dar în momentul de față aici au loc doar expoziții temporare. Noua suprafață de 7211 mp va găzdui și o expoziție permanentă dedicată istoriei modei din secolul al XVIII-lea și până în prezent, precum și un atelier de lucru și o bibliotecă dedicată modei.

Primăria Parisului speră că acest parteneriat cu Chanel precum și crearea acestui spațiu dedicat modei vor atrage turiști la Paris, atât francezi precum și din lumea întreagă, având în vedere că sectorul de turism din Paris a suferit un declin după atacurile armate de la Paris.

Primarul Parisului, Anne Hidalgo a mulțumit public casei de modă Chanel pentru că aceasta a demonstrat încă o dată că Paris este capitala modei.

 Palais Galliera, care a fost construit în anul 1894, a găzduit numeroase expoziții dedicate modei, printre care și omagiul adus designerului de modă Cristóbal Balenciaga (din 8 martie 2016 până în 16 iulie 2016). Arhiva Palais Galliera cuprinde un total de  200,000 de piese vestimentare.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s